Sugar Ray - Every Morning

God morgon..


Mxpx - Study Humans

BLÄ! Jag skulle just nu helst vilja sova. Men istället så sitter jag och pluggar. Just nu har jag tagit en paus för att samla ny energi. För jag har ju trots allt bara 7 böcker kvar att läsa..




Blaque - I'm Good

13 månader idag, baby! Första dagen på praktiken är nu avklarad. Det hela kommer att lösa sig till de bästa. Jag får själv välja schema. Vilket gör att jag kan passa in bussarna. För övrigt så tror jag att det där stället kommer att bli jättebra att vara på. Dock har jag ingen erfarenhet om äldreomsorg och är därför jättenervös. Men jag är ju där för att lära, så vi hoppas på det bästa.

ps. jag saknar anneli!


Above & Beyond - Can't Sleep

Varför är det ingen vaken? Klockan är halv åtta och jag har varit vaken sedan klockan sju. Jag ligger och grubblar hur jag ska göra med praktiken. Jag har nämligen inte fått något svar från hon jag ska vara med. usch.. jag börjar må illa!

Per ligger förövrigt i sängen och sover. Han andas tungt och jag funderar på att snart krypa ner brevid honom. Det är de absolut bästa jag vet. Att ha en annan människa i mitt liv som bara kan hålla om mig när jag själv vill de. Han är bäst, världens bästa enligt mig!

Sesame Street - Hey Food

Det bästa med att bo hemma. En anledning till att jag nästan inte skulle kunna flytta i nuläget. När jag kom hem i dag så kunde jag bara öppna frysen och göra mig en hamburgare! Jag älskar mitt kök!


Dottie West - It Just Takes Practice

Jag är en tönt. Som vanligt så sitter jag i bussen nu. Det börjar bli både tråkigt och ointressant att skriva på bloggen varje dag att jag sitter på bussen. Men hur som helst så var det inte riktigt de jag skulle skriva. Jag har varit uppe på sjukhuset idag och tränat inför praktiken nästa vecka. Vi har fått bädda, borsta tänderna på varndra, tvättat en provdocka och lite annat smått och gott. Men det som jag tyckte var absolut roligast idag var att ta puls, blodtryck och temp. För att då känner man att man gör något av nytta, något betydelsefullt.

Jag tycker att det ska bli jättespännande att vara på ett äldreboende. Men samtidigt är jag så otroligt nervös. Jag har aldrig någonsin varit ute i äldrevården förut. Jag har aldrig matat någon ännu mindre har jag tvättat en annan människa. Men jag tror att dessa tre veckor kommer vara betydelsefulla för framtida yrken. Även om de inte är just äldrevård jag vill vara inom men endå.


Brainstorm - All Right, Chill Out

Hörrni! Jag tänker inte ens tanken på att flytta! Ni kan vara lugna!!



Ball In The House - Picture

Bättre sent än aldrig. Jag och mamma har precis satt oss ner och beställt studentbilder. Jag såg att mailet med bilderna hade skickats den 25 juni. Och nu är det den 23 september. Men nu är de klara, så förhoppningvis tar det inte lika lång tid att få hem dem som de tog att beställa.



Yellowcard - Empty Apartment

Resan. Jag hade egentligen tänkt se oth och gossip men ångrade mig ganska snabbt. Dels för att kvallan inte är den bästa plus att jag har två finska kackelhöns bakom mig. Hur som helst har jag varit och kollat på en lägenhet i Övik idag..



Craig Morgan - Money

Jag känner mig rik. När man pluggar på gymnasiet så nöjer man sig med 1050 kronor och de kronorna räcker gott och väl till nöje. Nu när jag är i övik så får jag helt plötsligt 2684 kronor. Men jag vet inte nu om de räcker. Men tanke på att man inte får något material alls, utan måste köpa allt. Hittar man en bok för under 200 spänn så gör man de bra. Men just nu har jag betalat allt jag ska, så jag kan ägna mig helt åt nöjen!


Coca Carola - Bussresan

Det här med bärbar dator. Jag sitter just nu i bussen påväg hem. Dock var den försenad så jag hoppas verkligen att jag hinner med bussen hem till Obbola. Internet lär ju inte hålla allt för länge till och inte mitt batteri för den delen heller. Idag har vi fått reda på vart vi ska göra våran praktik och jag ska tydligen vara på Lingbo sjukhem. Jag har ingen aning om vart det ligger, men det blir säkert bra.


Atmosphere - Apple

Baka, baka liten kaka. Innan jag for till kyrkan och jobbade så gjorde jag en äppelkaka. Mor får alltid något spatt när hösten börjar komma och äpplena är färdiga. Hon säger att äpplena ropar på henne så att hon måste ha hand om dem. Nu senast i helgen så gjorde hon 25 liter äppelmos...
Men det är tur att jag äter gröt på morgonen och då behöver jag verkligen min äppelmos. Mammas äppelmos smakar visst inte som köpt, men den är väldigt god.


Mary Chapin Carpenter - This Shirt

Gårdagens inköp:



En snygg stickad tröja från hm. Den är dessvärre köpt på killavdelningen och jag såg faktiskt en kille på stan som hade på sig just den tröjan. Men jag tyckte den var snygg, så för mig spelar det igen roll att det är en pojktröja!


Three Days Grace - This Movie

Flickan som lekte med elden. Shit så otroligt bra den filmen var. Jag är helt tagen, stum av förtjusning. Som alltid så finns det saker man vill ändra på, saker som borde ha varit med och saker som de kanske skulle ha laggt ner mer tid på. Men jag tycker över lag att den här filmen var en utav de bättre jag sett. Det som är bra är att snart kommer den tredje och sista filmen ut också. Men nöjet slutar inte där, för att filmen ska bli en serie som snart ska sändas på tv. Jag är helt till mig!!


Chaos Uk - Skate Song

Något för barn och ungdom. Jag är en människa som är helt för att barn och ungdomar ska ha något att göra på kvällar och helger. Jag tror att när vuxna ställer upp och bryr sig, gör de att ungdomarna känner sig uppskattade på något sätt. Jag tycker att det är viktigt med ungdomsgårdar. Dit ungdomar i alla olika åldrar kan gå och vara. Där kan de sitta och prata med personalen som jobbar, spela spel eller helt enkelt bara umgås. Jag tror att på så sätt gör man så att färre ungdomar är ute och dricker på helger. Det är klart att de alltid finns undantag, men man har iallafall räddat några. Kanske.

Nu under sommaren har Umeå dragit igång ett projekt att bygga en skatepark nere vid hamnmagasinet. Jag kan inte annat än att lyfta detta projekt till skyarna. Jag tycker att det är så otroligt roligt att se att Umeå kan engagera sig i ungdomarna här. För som sagt, ungdomar behöver något att göra för att inte bli rastlösa. Detta är kanske en lösning på många problem. Det kanske är en lösning för de ungdomar som har hamnat snett i samhället. Här kanske de får en chans att göra något annat än att vara ute och "busa" på kvällarna.

Jag tycker att det här är jättebra. Jag hoppas att de snart ska bli klar med bygget och att ungdomarna faktiskt uppskattar det som har gjort för just dem.


Bad Religion - I Love My Computer

Min bäbis.




Muse - Plug In Baby

iiiiih! Jag har precis köpt en bäbis! Bilder kommer senare


CocoRosie - Good Friday

Snart så. Jag ska snart upp till sjukhuset här i Övik. För idag så ska vi faktiskt få arbeta praktiskt. Vi ska borsta tänderna på varandra och testa olika lyfttekniker. Jag tror att det här är något för mig. Jag tycker bättre om att jobba praktiskt än att sitta och lyssna. Speciellt nu när mitt knä är helt kört så är det jobbigt att sitta ner. Annars så är det fredag!!


Three Days Grace - Pain

Jag är för ung för att ha ont! Mitt knä gör så otroligt ont..


City and Colour - Waiting...

Det visade sig att jag tog fel buss i morse. Jag insåg när jag satt på bussen, halvvägs till övik, att jag hade tagit fel buss. Jag börjar egentligen klockan halv 10 och hade därför kunnat ta 8 bussen. Jippi! Men nu har jag fixat ett användar konto så att jag kan komma in på datorn. Och det är ju iförsig väldigt bra. Men nu undrar jag bara vad jag ska göra den resterande halvtimmen innan jag börjar.


Glen Campbell - Early Morning Song

Bussen går om en timme. Jag kan inte ens se vad de ska bli för väder ute idag, för att solen inte har gått upp än..



Sam Cooke - The Best Things In Life Are Free

Nu ska ni få se. Jag har äntligen tagit kort på nästan allt jag köpte i bulgarien. Det som saknas är ett svart Paul Frank linne och en vit Björn Borg t-shirt. Men förutom de så är allt med här:

Det här är min absoluta favorit klänning. Den vita tröjan och klänningen sitter inte ihop. Så man kan enkelt byta till något annat att ha under. Men den är väldigt mjuk och skön. Så det var ett bra köp. Den kostade kanske 150 svenska kronor. Och det är ju ett pris man alltid kan betala.

 

Det här är en vit sommarklänning. Den är också i mjukt vanligt tyg. Det som är bra med den här är att den inte är genomskinligt vit.

 

En väldigt snygg svart t-shirt med knappar. Den har även en stor luva där bak. Det går att knäppa upp alla knappar. Jag hittade den här sista dagen. Så det var ett riktigt kap.

 

Ett väldigt roligt linne som jag hittade. Det är Musse Pigg i pärlor.

 

Det här är de absolut snyggaste skorna jag någonsin har ägt. Det är äkta italien skor för endast 200 svenska kronor. De är dock ganska höga, så jag förväntar mig att gå ganska ont i fötterna. Men det är de värda!

 

En stor snygg D&G klocka.

 

Det var en man som satt vid ett liten stånd och gjorde halsband. Det häftigaste med det här halsbandet är att det är skrivitet på ett riskorn. Så jag bad mannen skriva <3 Per på ena sidan och Johanna på andra sida. Jag tycker att resultatet blev mycket bra!

 


Twista - Back 2 School

Det går bra nu. Jag har nog aldrig varit så taggad på att börja skolan som jag är nu. Första dagen på skolan gick bra. Det är klart att det är nervös att komma in i en ny grupp och så. Men det här verkar vara något som jag ska gå. Så det var ju bra. När jag var på stan i torsdags så införskaffade jag min en hel del nya saker. Jag köpte en ny almenacka, tre nya pennor (svart, röd, grön), två överstrykningspennor (rosa och gul). När jag var på maxi så köpte jag även två nya skrivblock. Jag bad pappa köpa en pärm och blyertspennor åt mig. Nu har jag precis allt jag behöver!


Ne-Yo - So Sick

Jag lever i en väldigt riskfylld miljö. Sara måste ha ätit något väldigt dåligt de sista dagarna i bulgarien. För just nu har hon spytt i kanske fyra dagar i stäck. Det värsta är att jag bor i rummet brevid henne och hon har ockuperat toan här nere också. Så jag kan varken duscha här nere eller borsta tänderna. Så jag har tagit mitt pick och pack uppåt. Men lugn, det slutar inte med henne. Både mor och far har blivit förskylda. Jag är alltså den enda som är frisk här hemma. Jag hoppas verkligen att det stannar så. För jag har inte tid att var sjuk.





P.O.D. - Brown

Bilden som alla har väntat på:


Bleeding Union - Rash

Jag har kortison på hela ryggen. Sen jag kom hem från bulgarien så har jag fått soleksem på hela ryggen. Det kliar fruktansvärt mycket. Jag ska smörja ryggen nu två gånger per dag och hoppas på att det ska gå över.  För jag har nämligen varken tid eller lust att klia mig på ryggen hela tiden. Fast det är nog Per som drar det tyngsta lasset när vi ses. Han får nämligen klia.



Michael Bublé - Home

Snart kära vänner är jag hemma igen. När jag loggade in på bloglovin idag så hade jag 89 nya inlägg att ta mig igenom. Så det är vad jag har roat mig med på resan hem. Jag förstår inte hur det kan bli så mycket på en vecka. Det är iaf fyra mil kvar till hemmet, vi hörs snart.

Usher - Lovers and Friends

Jag fick till slut lösenordet av Johanna, för det har jag försökt att lista ut för jag lovade att hon skulle få ett inlägg när hon var borta. Nu sitter hon i bulgarien & har det jätte bra, Vi satt & prata en liten stund på msn för hon lyckades hitta in där. Var verkligen tur att jag var inne samtidigt som henne så vi kunde byta några små ord. Idag har dom regn & jag är jätte glad för jag tycker inte dom ska ha sol för Johanna blir så jätte brun av det!.. Hon erkände själv att jag inte vill träffa henne för hon ser ut som en liten bajsklick! & det tror jag seriöst att hon gör. Hon har så lätt att bli brun.
Men jag hoppas verkligen att dom har haft det jätte bra & jag ser fram emot att få se alla bilder dom tagit & höra vad dom haft för sig.. Jag har helt klart saknat henne & jag tror inte att jag är ensam om det, Anneli håller med mig & de gör nog många fler också..
Onsdagnatt kommer dom hem till Sverige, så på torsdag någongång så är dom hemma i Umeå igen, Sen tror jag Johanna åker nästan på engång till övik för att fixa allt med skolan..

Jag Hoppas verkligen att du haft det bra min vän & jag saknar dig BIG TIME.
bara kärlek till dig!


Tack för mig / Johanna www.bergstrumpan.blogg.se


Hej sverige!

Hej sverige! Jag borde egentligen vara ute i varma solen just nu, men jag valjer att skriva det har inlagget istallet. Som ni ser sa finns det inga prickar pa mina bokstaver, men ni kan nog lista ut vad jag skriver enda. Bulgarien ar varmt och skont, vi har haft kanon vader. Men just idag sa ar det regn, tyvarr. Jag hoppas att allt dar hemma ar bra. For jag kommer hem pa onsdag natt sa kan vi ses sen. Puss



Dangerous Summer - Reach For The Sun

Snart bär de av. Jag har nog inte riktigt förstått att vi ska fara än. Det känns mer som att vi bara är här på besök. Klockan två senast ska vi vara utanför huset, i bilen, påväg mot stockholm. Där kommer vi att möta upp mina kusiner för att sedan bege oss till flygplatsen.

Det ska bli otroligt skönt att bara komma bort ett tag. Ligga i solen hela dagarna, en drink i handen och när man känner sig varm, tar man ett svalkande dopp i vattnet. Jag kan direkt säga "ha-ha" till alla som är här hemma. Jag kommer att vara så fruktansvärt brun när jag kommer tillbaka att ni kommer se ut som vita lakan. Men jag vet att ni tycker om mig ändå!


RSS 2.0