Keith Urban - Song for dad

En apelsin på köpet. Pappa är helt sinnes sjuk när det gäller hemsidor. Han håller just nu på att fixa "våran" e49 sida så att den blir snygg. Man ska även kunna skriva blogginlägg och kommentarer. Jag måste bara gå upp och fråga pappa hur man gjorde sen ska jag börja blogga där också. Trots att jag inte har något att skriva så blir det lite roligt att vara inne på familjens hemsida. Han ska även fixa en hemsida till vårat projektarbete. Det kommer bli hur bra som helst. Good work dad!

Du hittar sidan här: www.e49.se

Alabama - Food on the table

Ett kvinnligt könsorgan. Det står en modell av ett kvinnligt könsorgan på fönsterbrädan i mammas arbetsrum. Inte en såndär detaljerad och verklighetstrogen. nej, utan en modell ur man ser ut innuti. Modellen är gjort från sidan och man ser livmordern. Jag tycker att den är helfestligt fast otroligt svår att förstå sig på. Nicolina lämnade mig och drog till stan för ett tag sedan. Så nu sitter jag här och försöker skriva något på fältstuidearbetet. Men jag är inte bitter. För jag har ätit mat i två dagar som gör att jag nästan vill spy. Först pizzan igår som tog stor plats i magen och sen lunchen idag. Lunchen idag bestod av soppa, sallad och efterrätt. Snacka om att jag äter upp mig nu när jag kan. Nu är det är älskade mamma som betalar.


Mew - Coffee break

Ett fönster ut mot parkeringen. En välförtjänt pizza slank just ner i magen. Dock brände jag mig, så nu har jag jätteont i gommen. Men jag antar att jag kan leva med de. Snart ska vi ner och rensa jounaler igen. Inte det roligaste man kan göra här iallfall. Men än värre var de när vi skulle gå med massa papper till tuggen. Vi var tvungen att byta tre fulla, blå soppåsar. Nu blir de back to work. Och sen om två timmar blir de fika igen. 

Dde - Nykoka kaffe

"ta dig lite kaffe".  Ännu en dag har påbörjat. Jag och nicolina sitter vid datorn igen. Men den här gången är de inte för att vi vill, nej. Den här gången är de för att vi nästan var tvugna att göra de. Det var sitta vid datorn eller rulla tummarna. Egentligen skulle vi ha vart nere med mamma på barnavdelningen. Men därifrån blev vi utkickade av någar kommun tanter. De tyckte eller hade bestämt att inga andra förutom barnmorskestudenter skulle få vara där nere och kolla. Det spelade ingen roll att våran chef hade sagt att det var okej. Fjanttanter. Så nu sitter vi här. Chefen är sjuk, mamma är där nere och Katarina håller på med patienter. Vi har inte så mycket att göra med andra ord. Men det är snart lunch, eller iallfall om en och en halv timme. Men då bjuds de ju på pizza, jag kan nog klara mig fram tills dess.


Aquabats - Pizza day

Nu igen. Jag har alltid undrat hur man tar blodtrycket på någon. Så min mor tog sig tiden att visa hur man faktikt gjorde. Men en hel del missförstånd så fick jag tillslut de resultat jag ville ha. Jag trodde man skulle lyssna och räkna på pulsen. Men så var icket fallet. Man skulle notera när man hörde första och sista pulsljudet. Då fick man fram hur man låg till. jag tror att mitt blodtryck låg på 120/80 eller något sådant. Hur som helst lät de bra, så jag är nöjd. Det är tydligen uppehåll på både gossip och oth ikväll, ren besvikelse. Så jag antar att jag ska fortsätta skriva vidare på de arbeten jag har. de rycktas om att mammorna bjuder på pizza imorgon.

Beatles - With a little help from my friends

Just nu. Jag sitter och försöker skriva fältstudie uppgifterna. Hur kommer det sig att förra gången vi var ute så var det så mycket enklare att skriva. Uppgiften var då inte lika diffust som den är nu. Dagen har för övrigt varit mycket händelserik. Jag har varit och sett på små söta underbar barn. Nästan så att man vill ta med dom hem. Men bara för stunden. När de börjar grina kan dom gott få gå tillbaka till sina mödrar. Annars så har jag varit hos tandläkaren med sara. Och icket att för glömma så har jag och Nicolina visat att våra kunskaper inom datalektionerna fortfarande sitter i sig. Eller okej, vissa. Vi har suttit med xl och slitit våra hår för att de inte gick som vi ville. Jag ringde till rosita och bad och hjälp. Jag ringde tillochmed pappa, men som för övrigt valde att inte närvara. Men chefen blev nöjd över de arbete vi hade lyckats åstakomma. Snart är arbetsdagen slut och då väntas oth och gossip.



Sanctus Real - Benjamin

Bio. I söndags var jag och per på bio. Det var bestämt lite såhär halv sent och blev en aning stressigt. Vi han aldrig in på maxi för att köpa de billiga godiset utan vi fick nöja oss med hemköp. Per hade ingen talan när vi skulle välja film. Utan han bokade två biljetter på mitt komando. Med höga förväntningar satte vi oss i biostolarna och filmen började sagt rulla. Benjamin Buttons otroliga liv. Filmen var så otroligt bra att jag blev sittande en stund efter filmens slut. Det var verkligen en värd film att se på bio. Samtidigt som det var en kärlekshistoria så fanns de så mycket stunder att gråta till också. Jag kan säga att jag var inte den enda som satt och höll in tårarna i salongen. Så om ni får chansen någongång att gå på bio så rekomenderar jag starkt den här filmen. Det var en film som satte sig långt in i hjärtat.



Mr. Bungle - Egg

"vid 42 grader blir vitan fast" Det är sant som det säg, man lär sig något nytt varje dag. Pappa knäckte just nöten att äggvitan intar en fast form vid 42 grader. Det är därför det är så otroligt farligt att ha hög feber. För då kommer vitan i kroppen att stelna och då dör man. Jag hade absolut ingen aning om detta och blev otroligt förvånad. Vad äggvita i kroppen är har jag ingen aning om. Men jag antar att den finns och ska vara där den är. Ägg har även mycket proteiner i sig vilket är viktigt för kroppen också. Nu när pappa har hållit på längre nog med sin Xvaganza så har man sett vad som är bra för kroppen. Han äter alltid olika mat än oss och det får mig att tänka att man kanske ska börja äta lite mer som han?

Mtume - Juicy fruit

Mer apelsin. Mamma bjussade igår på färsk pressad blodapelsin. Jag har aldrig gillat blodapelsin och blir lika besviken varje gång jag öppnar en apelsin och ser att den är röd. Mammas apelsin juice var faktiskt riktigt god. Jag kunde inte ens stava juice. Jag var tvungen att kolla upp de på google.se. Hur som helst kände jag mig otroligt pigg efter blodapelsinen. Dock mådde inte mina blåsor i munnen allt för bra efter de. Det sved som tusan och tårarna var inte långt borta. Idag åt jag en mango. För mig är mango en ovanlig frukt. Det är inte en frukt man alltid har hemma utan den finns bara vid finare tillfällen. Idag var inget fint tillfälle men endå fanns mangon där. När jag flyttar hemifrån ska jag alltid ha massa frukt hemma. Det är nyttigt och bra att ha hart jag hört.

Ben Folds - Bastard

Could bark like a dog. Av några bekanta har vi fått äran att låna deras hund ett tag. Eller låna kanske man inte ska säga, närmare hundvakt. Grejen är bara den att den här hunden är helt tvärtemot min hund. T.ex tuggar maten han får, gnäller när han är kissnödig och skäller. Elessar slänger i sig maten i en tugga, han ligger snällt och väntar tills någon orkar gå ut med honom och han skäller aboslut inte. Det som är lite extra roligt är att hundarna egentligen nog inte tycker om varandra. De kan inte umgås, de ligger aldrig på samma ställe och de jävlas med varandra hela tiden. Ett av mina tidigare inlägg om bacon benet har iallafall blivit uppskattat av Tyson. Men nu, endas för att Tyson har legat och tugga på de så skulle Elessar självklart också tugga på benet. Jag vet inte om han gjorde de av ren jävlighet eller för att han tyckte det var gott. Jag tror nog mer på de första, eftersom att det har legat orört i nästan en månad. Det är både roligt och jobbigt att ha två hundar. Det blir två olika viljor med samtidigt blir de dubbelt så mycket kärlek.


Eric Clapton - Blow wind blow

Varma sockar och kalla ben. Jag och pappa kom just hem från en smärtsam färd. Jag har varit hos Johanna ikväll och gick därför från holmsund. Pappa och hundarna mötte mig efter vägen. Jag har aldrig varit med om så mycket blåst i hela mitt liv. Det var nästan så att jag inte ens tog mig framåt och stod stilla på samma plats hela tiden. Hade jag lutat mig framåt hade jag lika gärna kunna flyga i luften. Jag tror nästan att jag förfrös mina kinder. Nu ska jag gå och borsta tänderna sen krypa ner i min varma underbara säng.

Bamse - Ut på äventyr

Solen är påväg ner. Jag och Rosita skapade lite spänning i vardagen i dag. Vi hade slutat lektionen och alla var ute ur datasalen. Då kom vi på den briljanta idén att köra stolarna ute i korridoren. Vårat mål var att komma ända till S korridoren. Vi kom halvvägs...En arg okänd lärare kom skikande efter oss och sa att vi skulle lämna tillbaka stolarna där de hörde hemma. Vi fick inte gå ensam tillbaka till datasalen utan han gick med oss hela vägen och såg till att vi lämnade stolarna. Vårat mål är fortfarande att komma till den andra korridoren och vi är taggade på att göra ett nytt försök snart.

Nick Cave - Today's lesson

Historia. Just har just nu historia men vi sitter i en datasal. Hela lektionen är väl inte så uppstyrd. Vissa sitter och kollar runt på bloggar medans andra kollar på häftiga stunts. Jag däremot har skrivit i min loggbok på projektarbetet och jag har även skrivit ut en powerpoint som vi ska ha prov på. Rosita sitter och kollar på hur snygg Danny är och jag är inte förvånad det minsta. Föresten så höll jag på att frysa ihjäl när jag gick till bussen imorse. Det var fruktansvärt kallt och jag tog tillochmed en mössa på huvudet. Nu hoppas jag att pappa ringer snart så att jag kan åka hem. När jag kommer hem ska jag minsan äta, för det var fisk på skolan. Fisk kan vara gott men inte skolans fisk. 

Flashlight Brown - Ice cold

17 minus grader. Kylan har slagit på stor i Umeå stad. Det var så fruktansvärt kallt ute i morse att jag inte kunde låta bli att huttra den lilla biten jag hade att gå till bussen. Inte blir det bättre av att skolan helt plötsligt stänger av värmen och låter alla andas extra mycket för att få lite värme att cirkulera runt. Hur som helst gick jag till körskolan idag från stan. När jag väl hade kommit dit så hade jag ingen känsel överhuvutaget i låren. Totalt nedfrysta. The big news var att jag fick tid för halkbanan idag. Det känns så otroligt nära alltihop nu. Förhoppninsvis har jag körkortet innan jag fyller år.

Iron Maiden - Virus

Virus. Jag har haft virus på min dator en gång. Vilket resulterade i att pappa formatera om datorn och alla mina bilder och musik försvann. Sen dess har jag lärt mig att inte klicka på allt möjligt som kommer upp på msn och jag har även lärt mig att flytta bort filer från datorn om nu något skulle hända. Sara har däremot inte lärt sig någonting av hennes misstag. Hon har nu virus på sin dator för tredje gången. Jag undrar när hon ska sluta klicka på allt och kanske granska filerna en aning nogrannare.

Frank Zappa - The phone call / my babe

My baby! Jag hämtade ut min mobil idag. Den är sjukt häftig och värd precis varenda liten krona jag lyckats samla ihop. jag har nästan fått allt som de ska vara. det är bara musiken som ska in och kanske några bilder. Men just nu har jag inte tid med de eftersom att jag sitter och skriver en psykosocial inlämning. Verkligen jättetråkigt och fruktansvärt drygt. Men förhoppningsvis är jag klar så att jag kan skicka in den snart. Hello Saferide hjälper mig på vägen.

 

Lord of the rings - May it be

"The ring is mine" Ännu en gång har sagan om ringen filmerna visats. Jag måste säga att jag är ganska facinerad av filmen historia och hela äventyret. Dock har jag aldrig läst böckerna och kommer nog aldrig göra de heller. Att se Sagan om ringen med pappa är ett måste. Han vet precis vad alla figurer heter och han tar sig tålamod att berätta de för mig också. På slutet satt jag och pappa och grät som små barn som har blivit av med sitt godis. Jag tycker fortfarande att Frodo är en fjant genom hela filmen. Men jag antar att det är en sån roll han ska spela. Men han fick ju iallfall sitt finger avbitet. Då skrattade jag högt! "it´s all over"

RSS 2.0