Anything Box - I Felt The Pain

he dug int.




Kymani Marley - Dear Dad

Jag måste ha världens tokigaste pappa. Som ni ser så har han halvt invarderat min blogg med kommentarer. Men det är faktiskt roligt, för han skriver lite smått roliga saker. Saker som man kan gå tillbaka till och fnissa lite! Men grejen är den att han säger väldigt mycket som inte skrivs på bloggen och det är dom grejerna man verkligen kan fnissa åt. Han är rolig, min bästa pappa!

För det mesta hela tiden ser han ur såhär. Lite halvt fånig!

 


R. Kelly - The World's Greatest

Nu är jag klar! Jag har äntligen lyckats sammanfatta alla böckerna nu. Det blev totalt 15 sidor långt och då är det sex böcker. Jag känner mig så otroligt duktig. Desutom har jag inte tentan förens om en vecka. Det betyder att jag har ganska lång tid kvar. aaaah, jag är bäst och jag är uppstrukturerad!


Emf - Dog

Älskade hund. Elessar har blivit sjuk. Igår hade han troligtvis ätit något olämplingt. Han hade iallafall spytt upp något oidentifierbart klockan fem i morse. Men som det ser ut nu så verkar han må ganska bra. Han är väldigt trött, men det är som vanligt. Han kommer säkert vara pigg och kry om några timmar.


Metallica - Sad But True

Hejdå, du sköna! Jag måste tyvärr låta de helt underbara gladiatorskorna får en annan ägare än mig. Budet ligger just nu på 311 kronor. Inte så mycket pengar i den summan men endå. Frakt tillkommer på 75 spänn och då är jag nästan uppe i 400 spänn iallafall. Men jag har bjudit på ett par andra rättså snygga skor. Dock kommer de aldrig upp i gladiatorskorna men nära på. Dessutom går dessa bara på 77 spänn. Det är ett pris jag är värd att betala för min sorg.


Kelly - Shoes

Tack Per, för det fina inlägget. Ikväll har jag varit med Johanna och Anneli. Det var trevligt och välbehövt. När jag kom hem så började jag kollar runt lite på tradera. och vips hade jag lagt bud på två par skor. Ett par svarta gladiator skor med nitar och ett par bruna stövlar med kilklack. Jag hoppas verkligen att jag får dem. Eftersom att studiebidraget rullat in så har jag råd att unna mig två par skor! Vi får väl se vad som händer om några timmar. Jag lägger ut skorna på bloggen sen, om jag får dem.


Monty Python's flying circus

Hejsan!
För ett tag sen ville Johanna att jag skulle skriva ett inlägg på hennes blogg, som den fantastiska pojkvännen man är ställer man självklart upp! Trots att jag aldrig riktigt förstått mig på dessa bloggar, ännu mindre de så kallade bloggdrottningarna; Blondinbella, Kenza(eller vad hon kallas) osv. Alex Schulman kan även han få gå under kategorin bloggdrottning.. Nu är det ju så att jag inte har nån bebis med ett killnamn eller överdrivet fylliga läppar och itne heller några problem med idiotiska pojkar etc, men jag ska göra ett försök iaf!

Jag kan börja med att berätta att vi på civilingenjörsutbildningen ska lära oss programmera, och det är fan ingen enkel uppgift. Under fyra veckor ska vi ha lärt oss hur mkt som helst. Det räcker inte med de otaliga timmarna man sitter på skolan och programmerar, det är även tänkt att man ska sitta hemma varje dag också. Tentan är på tisdag och det känns som att man ska tenta av en kurs i rocket science eller nåt.. Har dock gjort ett program som simulerar ett slagsmål mellan mig och Johanna som vart förvånande verklighetstroget, i 99% av fallen vinner jag fighterna! Programmet vi använder oss av heter passande nog Python, vilket faktiskt är lite halvroligt..

Johanna har förresten hård konkurrens till vad som ligger mig närmast om hjärtat, utmanaren heter Björklöven. År efter år står man på den där satans bänken och skriker ut lungorna, men vad hjälper detta? Varje år blir likadant, på sommaren värvas nya spelare som tydligen ska vara asbra (trots detta är de lediga på marknaden och ingen annan klubb verkar vilja ha dem) men floppar totalt. Detta leder till att Björklöven antingen missar kvalet eller så totalfloppar dom i det.. Inför denna säsong förvandlades Björklöven till en finsk fristad, alla finnar som ville tycktes få komma hit för att ta oss till Elitserien. Oj vad bra, tänkte man, nu kan det inte annat än gå bra! Efter 12 spelade matcher ligger vi stadigt på näst sista platsen i tabellen.. Nu har dock spelare fått sparken och vi har värvat nya. Jo, han var också en finne, nu är det väl omöjligt att missa kvalplatsen!? Hur som helst, dit jag ville komma var att konkurrensen tyckts minskat efter deras resultat den här säsongen och Johanna ligger just nu lite bättre till.

Jag och Johanna har för övrigt en tävling som går ut på att man ska få högst poäng på aplotten, förloraren får bjuda på restaurang. Johanna brukar aldrig vinna och nästa vecka ska hon som väntat få bjuda igen! Inför slutet på den här månaden ligger vi väldigt lika, men spelgudarna brukar vara med mig så jag tror jag drar ifrån innan helgen är slut. Det blir alltså två middagar hon ska bjuda på. Hon kan ju iaf trösta sig med det där man brukar få höra "Tur i spel, otur i kärlek". Hon har då väldigt otur i spel men kan trösta sig med att hon har förbanand tur i kärlek!

Nu ska jag iaf sova för att imorgon bitti återigen öppna Python och programmera för fulla muggar!

Over and out



En bild på mig tillsammans med min första p-böter! tyvärr lärde jag mig inget av misstaget och lapplisorna hinner till bilen först alltför ofta nu för tiden.. Det var kul EN gång, nu är det bara jobbigt, stans främsta partypoopers.Här är en bild på mig stolt poserande tillsammans med min första p-böter! Tyvärr hinner lapplisorna först till bilen alltför ofta nu för tiden, de måste vara stans främsta partypoopers.. Det var roligt EN gång, nu är det bara jobbigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


The Fray - How To Save A Life

HRL. I onsdags när jag var på skolan så lärde jag mig något så otroligt spännande. Vi fick nämligen lära oss hjärt- och lungräddning. Det var den absolut bästa kurs jag har haft i mitt liv. Vi fick se på en väldigt pedagogisk film, då det var en kvinna som stod och berättade för oss hur vi skulle göra. Sedan fick vi pröva på en docka. Jag fick lära mig att man ska trycka ner bröstbenet 4-5 fem centimeter. För att göra detta så måste man ha granska mycket kraft i sina pumpningar.

Man kan pumpa akvitvt i cirka två minuter, sedan orkar inte kroppen mer. Då tar man en paus på några sekunder sedan fortsätter man igen. För att man måste hålla på med HRL tills ambulansen kommer.

Detta ska man göra i praktiken om någon har hjärtstopp:
  1. Kolla efter livtecken (skaka på personen, prata)
  2. Ropa på hjälp, ringa 112
  3. Starta HRL. D.v.s tryck 30 gånger och blås två gånger
Detta ska man göra om någon är medvetslös:
  1. Kolla efter livstecken
  2. Ropa på hjälp, ringa 112
  3. Lägga personen i stabilt sidoläge
Jag tycker att det här är en kurs som alla bör gå. Just för att det kan rädda en människans liv.

Lily Allen - Not Fair

Helt seriöst. Det är inte okej att vara uppe den här tiden..

Vet ni vad klockan är just nu? 07.51
Vet ni när jag börjar idag? Fucking jävla 9.15!


242 Front - Animal

USCH! Nu när jag var och hämtade pappa från flyget så höll jag nästan på köra på ett dött djur på vägen. Hade jag inte varit mer uppmärksam så hade jag verkligen mosat djuret. Troligtvis en räv eller hare. USCH!

Linea 77 - Miss It

Bättre sent än aldrig.

Före:



Efter:




Crowded House - Chocolate Cake

Här bakas de. Jag och sara har precis bakat färdigt. Hon bakade kladdkaka och jag bakade något recept som jag hade fått av Johanna. Jag tänkte bjuda på kakan ikväll, det kan bli spännande. Det som var roligt med den här bakningen var att både min och saras datorer fick följa med. På hennes fanns musik och på min fanns receptet. Det är roligt, mycket roligt. Nu måste jag kolla till min kaka så att den inte blir bränd till kväll.


Blonde Redhead - Pink Love

Ett rosa band. Idag när jag och far var på maxi så köpte faktiskt han ett rosa band åt mig. Jag tycker att det är viktigt att stödja forskningen. Men tanke på att det är något som kan drabba oss alla! Väl på maxi så köpte jag massa mat tills morgondagens middag. Jag är hur taggad som helst och tror verkligen att det ska bli jättekul. För jag har ju faktiskt saknat alla mina tjejor!


Tracy Lawrence - Cards

Jag förlorade i kortspel. Den största sysslan som mina kusiner och min storebror har är att spela kort. Denna underbara dag så var ej Tobbe med. Vilket gjorde att det fanns en plats ledig. För jag får nämligen bara vara med om inte han är med... Hur som helst så såg allt ut att gå som smort. Men icket, jag förlorade och fick åka med skammens huvud hem. Hur som helst, jag gav bort segern till födelsedagsbarnet. Grattis Hampus!


Fergie - Finally

Just nu kan jag bara säga ett ord: Äntligen! Äntligen sitter jag på bussen hem till Umeå. Det har aldrig känts så bra som nu. Jag bjöd på en kladdkaka idag som jag själv inte ens smakade. För jag fick nämligen sluta när jag ville och då valde jag att gå klockan tolv.

Så, Hej umeå! Jag är tillbaka nu!!


Angra - Live And Learn

Jag är nöjd över vad jag har gjort. Innan praktiken på äldreboendet så var jag väldigt nervös. Jag hade aldrig tidigare jobbat inom äldrevård och aldrig heller med vuxna människor förut. Men nu när jag har varit där i tre veckor så känner jag mig mer säker på vården. Men en sak som jag vet, är att jag aldrig ska jobba som sjuksköterska inom äldrevården. Varför jag vill bli sjuksköterska är för att jag vill jobba med människor. Jag vill ta hand om den, se dem bli friska och må bättre. En sjuksköterska inom äldrevården är aldrig egentligen ute i vården mer än när sår ska läggas om och mediciner ska delas ut.

Hur som helst så har jag lärt mig att t.ex raka, mata och borta tänderna på en annan människa. Men jag har även duschat, tvättat och torkat. Första gången jag skulle torka någon i stjärten trodde jag att jag skulle spy. Men nu när jag har gjort de några gånger så fixar jag det utan problem. Jag är så stolt över mig själv att jag har fixat de här tre veckorna. Jag har lärt mig saker som jag kommer att ha nytta av senare i livet. Men just nu är jag mest nöjd över att veckorna är över, så att jag kan fara hem igen!

Blues - Vem Vill Vad?!

Funderingar. Ibland så kan jag undra för vem man egentligen gör saker. Det är många tankar och funderingar som har väckts hos mig nu när jag har varit på praktiken. T.ex idag så var jag ute på promenad med en farbro. Till saken hör att han sov hela rundan. Då kan man ju verkligen undra för vem jag var ute och gick. Var de för att han skulle få frisk luft och kanske piggna till lite? Eller var de för att det skulle se bra ut om någon anhörig kom? Jag tror att många på avdelningen tänker lite så.. Att det ska se bra ut.


Carl Thomas - Cold, Cold World

Jag har världens bästa Per. Jag behövde inte vara själv inatt. Per kom hit igår och det uppskattar jag verkligen. Innan vi tog en timmes prommenaden hem så gick vi och käkade på Max. Kanske inte det mest mysiga stället man kan vara på. Men när klockan är sex på en söndag så vet inte jag vad som har öppet.

Egentligen börjar jag inte förens klockan tolv idag. Men Per ville ha sällskap till bussen, så jag ställde upp. Jag har just pratat med han och han var på busstationen i Övik och väntade på bussen hem. Själv har jag krypigt ner i sängen igen med en kopp te. Om några timmar ska jag göra mig i ordning för jobbet. Men just nu ska jag sova en stund.


Kid Rock - TV Dinner

Skål hörrni! Jag sitter och äter nudlar i min ensamhet framför tv:n. Jag har nämligen ingen mikro eller kokvrå här i rummet. Så jag äter bara mat som jag kan göra med vatten. Jag hade med mig nudlar, mackor och varma koppen hit. Men jag tog även med mig lite pizza till lunch på jobbet. Jag måste ju äta något riktigt iaf..

Ha så kul hemma i Umeå och håll ställning tills jag är tillbaka på onsdag!


Aerosmith - Walk This Way

Lite lagomt ont i fötterna. Första natten i örnsöldsvik gick bra. Jag somnade innan idol ens var slut. Så jag fick gå in på aftonbladet i morse för att se att Caroline åkte ur. Vilket jag tyckte var synd. För hon sjöng bättre än dom flesta som är med i finalen.

Hur som helst så går det inga bussar efter klocka två på lördagar och inga bussar alls på söndagar. Idag hade jag den oturen att jag slutade klockan tre. Vilket gjorde att jag fick ta en promenad hem. Jag gick in på hemköp och köpte yoghurt och fyllde på mobilen. Sen började jag min resa. Det tog ganska precis en timme hit och nu har jag lite ont i fötterna.


Zoe - The Room

Väldigt dålig uppdatering. Men jag ska faktiskt skylla på praktiken. För när jag väl kommer hem på kvällarna så äter jag bara middag sen går jag och lägger mig igen. För som sagt så är jag uppe klockan halv 5 på dagarna.

Men nu, nu ni. Nu sitter jag i ett rum borta i domsjö. En halv mil från örnsöldsviks centrum. Här ska jag nu spendera min lediga tid fram till på onsdag. Så ni når mig på mobilen!


Aquabats - The Baker

Kanelbullensdag. Mamma bakade bullar dagen till ära!

 


The Kinks - Schooldays

Ett försök. Just nu sitter jag och försökter plugga till de prov vi ska ha i början av november. Det är så fruktansvärt mycket som jag ska läsa att jag inte vet vart jag ska börja. Jag sitter med tre böcker och två kapitel ur en bok framför mig. Men det är tyvärr inte allt, jag har nämligen fyra böcker till att läsa.

Tänk om universitetet vore som högstadiet. Då fick man alla böcker man skulle ha. Lärarna sa vad man skulle läsa och vilka sidor som kom på provet. Jag har nämligen ingen aning om ens vilka sidor jag ska läsa. Nu handlar de om eget ansvar och de drar verkligen begreppet ut till sin spets.


RSS 2.0